Opnieuw in 1995

Toen er in 1995 wederom sprake van was dat de kerk onder water zou lopen, waren we er veel beter op voorbereid. Bij de gemeente hadden we van te voren gevraagd of ze voldoende zandzakken wilden brengen. Zelf hadden we voor landbouwplastic gezorgd Wat schetst onze verbazing toen de gemeente aankwam met een wagen vol zand en lege zakken. Nou, dat was niet de bedoeling. Misschien een communicatiefoutje? Na een telefoontje hebben ze toch enkele mensen gestuurd om deze zakken te helpen vullen.

hoogwater kekerdom

Zaterdags na de mis van 17.00 uur is alles wat nodig was uit de kerk verwijderd of naar het koor gebracht. De deuren werden voorzien van plastic en zandzakken. Het water bleef er niet uit maar de troep wel. Natuurlijk hebben we weer met man en macht gezorgd dat alles er weer piekfijn uit kwam te zien. Zelfs de banken, waaraan je precies kon zien hoe hoog het water had gestaan, werden deze keer geschuurd en gelakt. Behalve in de sacristie: daar hebben we bewust de kast niet bewerkt zodat men nu nog kan zien hoe hoog het water in 1995 heeft gestaan, omdat het onderste stuk veel lichter is gebleven.

Deze keer vonden we het niet zo spannend als in 1993. We reageerden ook allemaal wat laconieker. Misschien ook omdat we allemaal hier weg moesten en teveel bezig waren met het evacueren en bij thuiskomst alles weer in orde moesten brengen. Of dachten wij misschien: alles went, zelfs het hoge water?.

previous